Föniciai Zathar (za’atar), fűszer mix, 125 g

7,90 

A libanoni zathar (za’atar, ejtsd: zatar) ihlette ez a keverék prémium fűszernövényeket (menta és oregánó), szezámmagot, fűszereket (sumac és kurkuma) egy csipetnyi tengeri sóval kombinál.

KedvencekhezKedvencem
Kedvencekhez
Kategóriák: ,

Leírás

A „zathar” arabul kakukkfüvet jelent. Különféle oregánóra és a Lamaiaceae családra is utal (pl. kakukkfű, sós, izsóp, oregánó, menta, és majoránna). Ezért friss, lágyszárú jegyeken érezhető. Ezt a közel-keleti fűszerkeveréket gyakran használják a levantei konyhában (a Földközi-tengerrel határos országokban, mint Szíria, Libanon, Egyiptom, Izrael és azon túl).

Kínálunk egy újragondolt Thiercelin változatot összetett jegyekkel és megszokott kiváló minőségű összetevőkkel. Közismertebb nevén za’atar, ezt a keveréket főként kenyér, pita olívaolajba mártására használják. Fehér húsok, pácok vagy grillezett halak sütéséhez is használható.

Bulgurral is jól passzol házi készítésű tabbouleh-hoz, nyers vagy főtt zöldségekhez, salátákhoz és hummushoz. Grillezett húsokhoz csirkével, bárányhússal vagy hallal pácolható. Vannak, akik görög joghurttal kombinálják, saláta szószként vagy pite tésztaként.